Wat levert social media me op?

 

Wanneer je social media consequent en consistent inzet, dan levert het je veel zichtbaarheid op, waardoor meer mensen jou en jouw bedrijf leren kennen. Jouw volgers voelen zich vervolgens aangesproken door jouw expertise in je berichten, de verhalen die je post en de interactie die je met ze aangaat. Social media is dus een krachtig medium om zichtbaar te zijn en online vertrouwen te creëren, met als resultaat meer leads en meer omzet.

Social Monday Social Media voor bedrijven mkb zzp en ondernemers. Leer hoe je social media video's maakt met je smartphone.

Waarom social media inzetten?

Via sociale media bereik je snel veel mensen. Omdat we meer online zijn, zijn we beter en sneller te bereiken. Onze smartphones worden steeds slimmer en deze hebben we continu bij ons. Je aanwezigheid op social media is in een handomdraai gedaan.

via social media bereik je snel veel mensen


Hoe bouw je een relatie op met je doelgroep?

Een relatie opbouwen met je doelgroep kan online al beginnen. Door goed en waardevol de verbinding op te zoeken, voelt het voor de kijker als een kennismaking, en later in het proces als vertrouwen. Daardoor voelt de kijker zich aangetrokken en zal zij/hij makkelijker contact met je opnemen. Dit kan bijvoorbeeld snel via Facebook Messenger, via Instagram DM (direct message), of via een persoonlijk bericht op LinkedIn. Het eerste contact leggen kan snel zonder het emailadres te kennen, of überhaupt naar de website te gaan. Na zo’n eerste ‘social media contact’ spreek je bijvoorbeeld verder af per mail of ontmoet je elkaar in real life.


Social media inzetten levert je veel op:

  • zichtbaarheid

  • makkelijk en snel benaderbaar

  • aandacht voor je evenement

  • meer websiteverkeer

  • social media shop


Via social media meer bezoekers voor je evenement?

Wil je meer bezoekers naar je (online)evenement trekken, dan kun je dat prima communiceren via je sociale media kanalen. Op Facebook en LinkedIn maak je snel en gemakkelijk een evenement aan. Ik adviseer je dat altijd te doen. Nodig mensen online uit voor dit evenement, en plaats vervolgens in dit evenement ook waardevolle berichten met goede aansprekende foto's. Ook LinkedIn heeft zowel op je persoonlijk profiel als op je companypage (de bedrijfspagina) de mogelijkheid voor het plaatsen van een (online)evenement. Je kunt je evenement aanmaken, tijd en locatie invullen, en je netwerk uitnodigen.

via social media breng je volgers op de hoogte van evenementen



Mijn bedrijf is gevestigd in de driehoek Nijmegen, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, in gebied worden er veel evenementen georganiseerd. Goed bereikbaar gebied, of je nu per auto of met het openbaar vervoer gaat. Het is dus voor bedrijven super belangrijk om via hun sociale media te communiceren.


Hoe krijg je meer bezoekers op je website vanuit social media?

Wil je vanuit social media meer bezoekers naar je website, dan kun je dat prima doen met het schrijven van blogs . Wanneer je je blogs communiceert via je sociale media kanalen, dan zorgt dit voor extra verkeer naar je website. Deel je blogs op verschillende social media kanalen. Blogs moeten echt waardevol zijn, deel hierin je kennis en ondersteun het met afbeeldingen.

 
Blogs op de website die je via social media communiceert.

Blogs op de website die je via social media communiceert.

 


Hoe verkoop je via social media?

Wanneer je nieuwe producten op je website / webwinkel hebt staan, dan communiceer je dat gemakkelijk en snel via je sociale media kanalen. Maar wist je dat je op Facebook en Instagram je eigen shop kunt maken. Super handig om zo ook je 'social media winkel' in te richten. Je maakt je winkel aan op Facebook, onder het kopje 'shoppen'. Vervolgens tag je in je social media berichten, je product. Super handig voor volgers die interesse hebben in jouw product.

via social media krijg je meer bezoekers op je website


Social media, een prachtig medium met eindeloos veel mogelijkheden. Zet het consequent en consistent in voor je bedrijf, blijf ook hier altijd in gedachten houden; mensen doen zaken met mensen ... Maak het persoonlijk, het is geen Tel-Sell kanaal.

 

Social Monday Mieke Langenhuizen

Je las een blog van Social Monday

Interesse in een social media training? Neem contact op voor de mogelijkheden en stuur een mail naar info@socialmonday.nl.